Waarom over schakelen van Creo Elements/Direct naar Creo Parametric

In gesprek met gebruikers van Creo Elements/Direct horen we regelmatig terug dat ze tevreden zijn met de software waarmee ze al vele jaren werken. Maar ze hebben ook wensen die hun huidige CAD-oplossing niet kan vervullen. Denk hierbij aan het modulair bouwen van 3D CAD modellen, het simuleren van beweging binnen het ontwerp, Change Management, het werken met standaard Configurabele Mastermodellen en de integratie met een PLM-systeem zoals Windchill. Daarom kiezen veel vooruitstrevende bedrijven ervoor om over te stappen naar Creo Parametric in combinatie met Windchill PLM.

Waarom beschouwen onze CAD-specialisten dit als een goede keuze? Hier zijn enkele redenen:

  • Aanpassen van maten in het model en het bijhouden van historie:

Met Creo Elements/Direct moet je eerst de vlakken selecteren om de afmetingen aan te passen. In een parametrisch pakket is dit echter overbodig omdat de ontwerp intentie in het model wordt vastgelegd. Daarnaast ervaren gebruikers van Elements/Direct vaak het ontbreken van een “model-tree” als een gemis.

  • Optimale ondersteuning voor integratie met PLM en nieuwe technologieën:

Creo Parametric biedt uitgebreide ondersteuning voor integratie met PLM en functionaliteiten die verband houden met Multi-CAD, zoals Change Management, Release Management, BOM Management en Configuration Management. Bovendien is Creo Parametric geoptimaliseerd voor nieuwe ontwikkelingen zoals Digital Twin, Augmented Reality en integratie met simulatieoplossingen.

  • Uitgebreide technische mogelijkheden in het parametrische model:

Het parametrische model in Creo Parametric biedt talloze mogelijkheden die Direct Modeling niet ondersteunt. Zo kan Model Based Definition (MBD) worden toegepast en kunnen modellen modulair worden opgezet, waardoor een Configure-to-Order (CTO) aanpak kan worden geïmplementeerd.

  • Behoud van flexibiliteit en gebruiksgemak:

Hoewel het grote voordeel van Direct Modeling uiteraard de flexibiliteit en het gebruiksgemak tijdens het ontwerp proces is, heeft PTC ook “flexible modelling” functionaliteiten geïntegreerd in Creo Parametric. Hierdoor wordt de overgang naar een parametrisch model eenvoudiger.?

TFH technical services heeft ervaring met de transitie van Creo Elements/Direct naar een parametrische Multi-CAD omgeving, inclusief de integratie met een PLM-systeem zoals Windchill. Dus u kunt eenvoudig de transitie in van CED naar Creo Parametric MBD waarbij de CED legacy data hergebruikt kan worden.

Voordat we beginnen, voeren we een grondige inventarisatie uit om uw wensen in kaart te brengen.

Gerelateerde artikelen:

Wil je niet missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van TFH en blijf up-to-date.
Marketing Toestemming

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.