Over het MBD Solutions Event

Model Based Definition is dé Industry 4.0 revolutie in het CAD / CAE / CMM / CAM-domein. Het biedt voordelen voor de gehele keten: de machinebouwers (OEM), maakbedrijven en designbureaus.

MBD is dé bron voor alle ontwerpinformatie

Het begint allemaal met het productontwerp. 3D-modellen worden bij MBD gebruikt als de bron voor alle ontwerpinformatie. Dit betekent dat deze informatie niet meer op een 2D tekening staat maar als digitale informatie in het 3D model. De Product & Manufacturing Information (PMI) maakt vervolgens de automatisering van processen in o.a. Design Engineering en Manufacturing mogelijk. Dit leidt tot minder prototypes en een kortere ontwikkeltijd voor producten doordat in een vroeg stadium de kwaliteit van het design gecontroleerd wordt. 

Deze manier van werken leidt dus tot een efficiëntere en effectievere productontwikkeling. 

Kom alles te weten over de transformatie naar MBD

Voor maakbedrijven valt er veel winst te behalen bij:

Hoe haal je het maximale uit deze manier van werken? Waar begin je? En hoe passen grotere bedrijven als Rademaker en Thermo Fisher Scientific dit toe? Ontdek tijdens het MBD Solutions Event alles wat je nodig hebt voor deze transformatie:

Meld je gratis aan 

Samen met onze partners ASML, Thermo Fisher Scientific, Rademaker en Raith wordt MBD kennisdeling en gebruik gestimuleerd. Maak jij onderdeel uit van de supply chain van deze bedrijven? Dan mag je het MBD Solutions Event niet missen, meld je gratis aan.